+38097 43 26 331
Графік роботи: Пн-Пт з 09:00 до 19:00
Як закріпити прапор, якщо зламалося кріплення?

Як закріпити прапор, якщо зламалося кріплення?

Прапори в сучасності використовуються практично скрізь, тому що вони дозволяють охарактеризувати приналежність людини до релігії чи країни, а також розповісти про компанію. Прапори часто кріплять спеціальними кріпленнями на держаку або роблять отвір для подальшого кріплення на держаку або шнурівці.

Що стосується розмірів, то такі моделі можуть бути найрізноманітнішими, оскільки часто зберігається виключно пропорція. Прапори можуть кріпитися до поверхні держака або шнурування по-різному. Одні мають прострочку і невеликий отвір для вставки потрібного кріплення, а інші оснащені спеціальними петлями або навіть карабінами на кінці. Іноді прапор по периметру може обшиватися, а потім у потрібному місці встановлюються люверси. Люверси – це такі невеликі кружечки, в які можна просмикнути шнурівку для кріплення прапорів.

Різновиди матеріалів для прапора

Незалежно від того, який вид кріплення був обраний, згодом він може виходити з ладу, карабіни або люверси можуть випадати або навколо може сперечатися матеріал. Щоб такого не траплялося, важливо правильно вибирати матеріал для виготовлення прапора, а також звертати увагу на такі дрібниці, як прошивка моделі по периметру.

Що стосується матеріалу виготовлення, то до найпоширеніших відносять:

  1. Нейлон – матеріал, виготовлений з поліаміду. Зовні виглядає досить привабливо, трохи блищить. Якщо у такого матеріалу встановлені як кріплення люверси, то по периметру він може злегка сперечатися з плином часу. Тим не менш, такий матеріал виглядає досить привабливо та стильно.
  2. Габардин вважається найстійкішим та найнадійнішим матеріалом для виготовлення прапорів. Ця тканина виготовлена з вовни або напіввовни, при цьому нитки розташовані таким чином, що матеріалу не властиво піддаватися впливу води.
  3. Атлас є третім матеріалом, який використовується для виробництва прапорів. Дана тканина характеризується привабливим зовнішнім виглядом, легким блиском та неймовірною легкістю.

Вибрати прапор

З матеріалами та видами кріплення більш-менш розібралися, але що робити, якщо кріплення вже вийшло з ладу. Єдине рішення – провести кріплення прапора стяжками на держаку. Такий варіант підходить лише у випадку, якщо прапор був закріплений на дерев'яному або металевому палку, а не на шнурівці.

У такому разі необхідно виготовити стяжки. Вони можуть бути найрізноманітнішими, але найчастіше виготовлені у вигляді петель певного діаметра.

Як закріпити прапор на держаку?

Стяжки можна виготовити та пришити як у самому краю з одного боку прапора, так і трохи відступивши від краю. У першому варіанті стяжки пришиваються з одного боку, з невеликою відстанню один від одного. Другий варіант передбачає кріплення стяжки у верхній частині прапора з залишенням невеликого отвору в бічній частині для просування всередину держака.

Таке кріплення дозволяє максимально надійно закріпити прапор на держаки, а також запобігти його подальшому руйнуванню по периметру.

Існує ще один варіант кріплення. Він найлегший, але при цьому не такий довговічний, як перший. У такому разі можна просто пришити прапор з одного боку до держака. У такому разі необхідно робити кілька стібків по висоті моделі, щоб у разі руйнування першого стібка залишався другим. Це дозволить продовжити час служби прапора на держаку. При цьому важливо пам'ятати, що відновити кріплення прапора за допомогою шиття можна тільки з габардину і нейлону, атлас в принципі не шиється із застосуванням голки, оскільки вона залишає дірочки, що сприяють тороченню моделі.

Для всіх, хто є власниками якісних прапорів питання кріплення максимально важливе, оскільки купівля нового, особливо великого, прапора досить скрутна через високу вартість, а ремонт кріплення дозволить заощадити гроші. Провести ремонт можна також і моделі, яка кріпитися на спеціальних металевих отворах, званих люверсами. Самостійно їх встановити неможливо, але полагодити такий прапор можна, достатньо лише пошити тканину навколо люверсу та відновити її цілісність. Сподіваємося, наша стаття для вас була корисною та цікавою, а також допомогла вам у лагодженні прапора, зокрема – сторони, до якої пришитий держак чи шнурівку.

 31.03.2018
 (647 переглядів)